include("site.inc"); $template = new Page; $template->initCommon(); $template->displayHeader(); ?>
Uusin julkaisutiedote WWW:ssä | |
---|---|
Tätä julkaisutiedotetta saatetaan päivittää. Lukeaksesi Fedoran uusimman julkaisutiedotteen, mene osoitteeseen: |
Fedoran asennusopas | |
---|---|
Oppiaksesi asentamaan Fedoran katso osoitetta http://docs.fedoraproject.org/install-guide/. |
Asennusongelmia joita ei käsitellä tässä julkaisutiedotteessa | |
---|---|
Jos kohtaat ongelman asennuksen aikana tai sinulla on kysymys, jota ei käsitellä tässä julkaisutiedotteessa, katso osoitteet http://fedoraproject.org/wiki/FAQ ja http://fedoraproject.org/wiki/Bugs/Common. |
Anaconda on Fedoran asennusohjelman nimi. Tämä osio tekee yhteenvedon Anacondaan ja Fedora 9:n asentamiseen liittyvistä asioista.
Suurien tiedostojen lataaminen | |
---|---|
Jos aiot ladata Fedora DVD -ISO-levykuvan, huomaa että kaikki tiedostojenlataustyökalut eivät osaa käsitellä yli 2 Gt:n kokoisia tiedostoja. Työkaluja joissa ei ole tätä rajoitusta ovat muiden muassa |
Anaconda testaa asennusmedian eheyden oletuksena. Tämä ominaisuus toimii CD-, DVD-, kiintolevy-ISO- ja NFS-ISO-asennusmenetelmien kanssa. Fedora-projekti suosittelee kaikkien asennusmedioiden testaamista ennen asennuksen aloittamista ja ennen asennukseen liittyvien virheiden ilmoittamista. Moni ilmoitettu virhe johtuu todellisuudessa väärin poltetuista CD- tai DVD-levyistä.
Mediacheck
-ominaisuus on erittäin herkkä ja saattaa ilmoittaa joidenkin toimivien levyjen olevan viallisia. Tämä tulos johtuu usein levynpoltto-ohjelmasta, joka ei lisää täytettä luodessaan levyjä ISO-tiedostoista. Käyttääksesi tätä testiä paina käynnistyksen aikana mitä tahansa näppäintä päästäksesi valikkoon. Paina sitten sarkainnäppäintä, lisää valinta mediacheck
parametriluetteloon ja paina Enter.
Kun mediacheck
on onnistunut, käynnistä kone uudelleen palauttaaksesi järjestelmän tavalliseen tilaan. Monissa järjestelmissä tästä seuraa nopeampi asennus levyltä. Voit ohittaa mediacheck
-valitsimen käynnistettäessä uudelleen.
BitTorrent tarkistaa tiedostojen eheyden automaattisesti | |
---|---|
Jos käytät BitTorrentia, kaikki ladatut tiedostot tarkistetaan automaattisesti. Jos tiedoston lataus on onnistunut, sitä ei tarvitse tarkistaa. Kun poltat CD:n tai DVD:n, |
Tehdäksesi muistitestin ennen Fedoran asentamista paina mitä tahansa näppäintä päästäksesi käynnistysvalikkoon ja valitse sitten Memtest86-muistitestiohjelmiston Anacondan sijasta. Memtest86-muistitestaus jatkuu, kunnes painetaan Esc-näppäintä.
. Tämä valinta suorittaa itsenäisenMemtest86:n saatavuus | |
---|---|
Tämän toiminnon käyttämiseksi kone on käynnistettävä asennuslevyltä 1, DVD:ltä tai pelastus-CD:ltä. |
Fedora 9 tukee graafista FTP- ja HTTP-asennusta. Asennusohjelman levykuvan pitää kuitenkin joko mahtua RAMiin tai olla paikallisella massamuistilla, kuten asennuslevyllä 1. Siksi vain järjestelmät, joissa on yli 192 MiB RAMia tai jotka on käynnistetty asennuslevyltä 1 voivat käyttää graafista asennusohjelmaa. Järjestelmät, joissa on 192 MiB tai vähemmän RAMia käyttävät automaattisesti tekstipohjaista asennusohjelmaa. Jos haluat käyttää tekstipohjaista asennusta, anna boot:
-kehotteessa komento linux text
.
Sisäänrakennettu tuki ext2-, ext3- ja ntfs-osioiden koon muuttamiselle.
Tuki salatuille lohkolaitteille asentamiselle, mukaan lukien juuritiedostojärjestelmä.
Kehitetty verkkokäynnistyksen ISO-levykuva, joka korvaa vanhat levykuvat boot.iso
, diskboot.img
ja rescuecd.iso
.
Toisen vaiheen asennusohjelman sijainti ei enää riipu ohjelmistopakettien sijainnista.
Natiivi asennus x86
- ja x86_64
-koneille EFIä käyttäen ja käynnistys grubin
avulla.
Laitteiston etsintä ja tunnistus perustuu nyt HALiin ja udeviin
.
Tuki säilyvyydelle USB-medialta käytetyissä Live-levykuvissa.
/dev/hdX
-laitetiedostot on i386- ja x86_64-arkkitehtuureiden IDE-asemissa muutettu muotoon /dev/sdX
. Katso ilmoitus laitteiden nimiöimisen tärkeydestä ja osiointirajoituksista päivitettäessä vanhemmista julkaisuista kuin Fedora 7.
Kaikkia IDE RAID -ohjaimia ei tueta. Jos paketti dmraid ei vielä tue RAID-ohjainta, asemia voi yhdistää RAID-levypinoksi asettamalla Linuxin ohjelmisto-RAIDin. Jos ohjain on tuettu, aseta RAID-toiminnot tietokoneen BIOSista.
Jotkin palvelimet, joissa on useita verkkokortteja, eivät välttämättä nimitä BIOSin ensimmäisenä verkkokorttina pitämää korttia eth0:ksi. Tällöin asennusohjelma saattaa yrittää käyttää eri verkkoliitäntää kuin PXE käytti. Tämän toiminnan muuttamiseksi käytä seuraavia asetuksia pxelinux.cfg/*
-asetustiedostoissa:
IPAPPEND 2 APPEND ksdevice=bootif
Yllä olevat asetukset saavat asennusohjelman käyttämään samaa verkkoliitäntää kuin BIOS ja PXE. Voit käyttää myös seuraavaa valitsinta:
ksdevice=link
Tämä valitsin asettaa asennusohjelman käyttämään ensimmäistä löytämäänsä verkkolaitetta, joka on kytketty verkkokytkimeen.
Katso osoitteesta http://fedoraproject.org/wiki/DistributionUpgrades yksityiskohtaiset menettelytavat Fedoran päivittämiseen.
Jos olet päivittämässä Fedora 9:ään ja käytät pakettia emacs, se on päivitettävä aiemman julkaisun uusimpaan versioon. Näin varmistetaan onnistunut päivitys Fedora 9:ään. Fedora 8 -käyttäjillä on oltava emacs-22.1-10.fc8 tai uudempi, Fedora 7 -käyttäjillä on oltava emacs-22.1-7.fc7.
Asennetun emacs-version saa selville suorittamalla komennon rpm -q emacs
.
Vanhemmat IDE-ajurit tukivat 63:a osiota laitetta kohti, SCSI-laitteissa yläraja on 15 osiota laitetta kohti. Anaconda käyttää uutta libata
-ajuria samoin kuin muukin Fedora, joten se ei pysty tunnistamaan yli 15:ttä osiota IDE-levyllä asennuksen tai päivityksen aikana.
Jos päivität järjestelmää jossa on yli 15 osiota, levy on ehkä siirrettävä käyttämään loogista taltiohallintaa (LVM). Tämä saattaa aiheuttaa konflikteja toisten asennettujen järjestelmien kanssa, jos ne eivät tue LVM:ää. Useimmat modernit Linux-jakelut tukevat LVM:ää ja ajureita on saatavilla myös muille käyttöjärjestelmille.
Linux-ytimen massamuistilaitteiden käsittelyyn tehdystä muutoksesta seuraa, että laitenimet kuten /dev/hdX
tai /dev/sdX
saattavat poiketa edellisissä julkaisuissa käytetyistä. Anaconda ratkaisee ongelman käyttämällä osionimiöitä tai UUID:eitä laitteiden löytämiseen. Jos niitä ei ole asetettu, Anaconda näyttää varoituksen, että osiot on nimiöitävä ja päivitystä ei voida jatkaa. Loogista taltiohallintaa (LVM) ja laitekartoitinta käyttävät järjestelmät eivät yleensä tarvitse uudelleennimiöintiä.
Osionimiöiden katselemiseksi käynnistä olemassa oleva Fedora-asennus ja syötä seuraava komentokehotteeseen:
/sbin/blkid
Varmista että jokaisella luettelon taltiorivillä on LABEL=
-merkintä, kuten alla näytetään:
/dev/hdd1: LABEL="/boot" UUID="ec6a9d6c-6f05-487e-a8bd-a2594b854406" SEC_TYPE="ext2" TYPE="ext3"
Jos tiedostojärjestelmänimiöitä lisättiin tai muutettiin, /etc/fstab
-tiedoston laitemerkintöjä on muutettava vastaavasti:
su -c "cp /etc/fstab /etc/fstab.orig" su -c "gedit /etc/fstab"
Esimerkki liittämisestä nimiön avulla:
LABEL=f7-slash / ext3 defaults 1 1
grub.conf
-tiedostossa oleva ytimen juurimerkintäJos /
(root) -tiedostojärjestelmän nimiötä muokattiin, ytimen käynnistysparametria grub-asetustiedostossa on myös muokattava:
su -c "gedit /boot/grub/grub.conf"
Esimerkki vastaavasta ytimen grub-rivistä:
kernel /vmlinuz-2.6.20-1.2948.fc6 ro root=LABEL=f7-slash rhgb quiet
Jos osionimiöitä tai /etc/fstab
-tiedostoa muokattiin, käynnistä olemassa oleva Fedora-asennus varmistaaksesi, että kaikki osiot liitetään edelleen normaalisti ja kirjautuminen onnistuu. Kun tämä on tehty, käynnistä tietokone uudelleen asennusmedialta asennusohjelman käynnistämiseksi ja päivityksen aloittamiseksi.
Yleisesti suositellaan puhtaita asennuksia päivitysten sijasta, erityisesti järjestelmille, joissa on paljon kolmannen osapuolen asennuslähteistä asennettuja ohjelmistoja. Edellisestä asennuksesta jäljelle jääneet kolmannen osapuolen paketit eivät välttämättä toimi odotetulla tavalla päivitetyssä Fedora-järjestelmässä. Jos päätät silti päivittää, seuraavista tiedoista voi olla apua:
Ennen päivittämistä tee täysi varmuuskopio järjestelmästä. Säilytä etenkin /etc
, /home
sekä mahdollisesti /opt
ja /usr/local
, jos noihin hakemistoihin on asennettu mukautettuja paketteja. Haluat ehkä käyttää monikäynnistystä, jossa vanhan asennuksen ”klooni” on toisella osiolla varalla. Luo siinä tapauksessa toinen käynnistysmedia, kuten GRUB-käynnistyslevyke.
Järjestelmän asetusten varmuuskopiot | |
---|---|
Varmuuskopiot |
Aja seuraava komento päivityksen onnistumisen jälkeen:
rpm -qa --last > RPMS_by_Install_Time.txt
Etsi tulosteen lopusta paketteja, jotka ovat päivitystä edeltävältä ajalta. Poista nuo paketit, päivitä ne kolmannen osapuolen asennuslähteistä tai muuten käsittele ne tarpeellisella tavalla. Joitakin aiemmin asennettuja paketteja ei välttämättä enää ole saatavilla mistään asetetusta asennuslähteestä. Suorita seuraava komento kaikkien tällaisten pakettien luetteloimiseksi:
su -c "yum list extras"
Käytettäessä Kickstart-asetustiedostoa HTTP:n kautta kickstartin tiedoston hakeminen saattaa epäonnistua ja virheilmoituksessa sanotaan, että tiedostoa ei voitu hakea. Napsauta OK-painiketta useita kertoja tekemättä muutoksia tämän virheen ohittamiseksi. Ongelman voi kiertää käyttämällä jotain muuta tuettua menetelmää Kickstart-asetusten hakemiseen.