include("site.inc"); $template = new Page; $template->initCommon(); $template->displayHeader(); ?>
Nieuwste uitgave-informatie op het web | |
---|---|
Deze vrijgave informatie kan vernieuwd zijn. Om de laatste vrijgave informatie voor Fedora te bekijken, bezoek: |
De volgende secties bevatten informatie met betrekking tot de softwarepakketten die significante veranderingen hebben ondergaan voor Fedora 9. Voor een makkelijkere toegang zijn deze georganiseerd door gebruik te maken van dezelfde groepen die worden getoond in het installatieprogramma.
De system-config-soundcard
voorziening is verwijderd, wegens verschillende juridische ontwerp en implementatie problemen. Moderne technologie, zoals udev en HAL, zorgen ervoor dat geluidskaarten het gewoon doen. Als een geluidskaart niet werkt rapporteer dan een bug. De voorkeursinstellingen kunnen nog ingesteld worden binnen de desktop omgeving, met gebruik van, onder andere, de PulseAudio gereedschappen.
Fedora 9 bevat nu Perl 5.10.0, de eerste grote uitgave herziening in perl5 sinds enige tijd. De Perl interpreter zelf is sneller met een kleiner geheugen gebruik, en heeft verscheidene UTF-8 en threading verbeteringen. De Perl installatie is nu verplaatsbaar, een zegen voor systeem beheerders en operating systeem pakket makers. Perl 5.10.0 voegt ook een nieuwe slimme match operator toe, een switch statement, named captures, state varaibelen, en betere fout boudschappen.
Voor meer informatie, refereer je naar:
De installonlyn
plugin functionaliteit is nu verplaatst naar het yum pakket. De installonlypkgs
en installonly_limit
opties worden standaard gebruikt om het systeem te beperken tot het bewaren van slechts twee kernel versies. Je kunt de pakket set of het aantal pakketten aanpassen, of deze optie helemaal uitzetten geheel naar jouw behoefte. Meer details zijn beschikbaar in de manual pagina van yum.conf
.
Het yum
commando voert nu de actie opnieuw uit als een blokkade ontdekt wordt. Deze funktie is handig als een daemon bezig is met het checken van vernieuwingen, of als je het yum
commando tegelijk draait met een van zijn grafische schillen.
Het yum
commando begrijpt nu een kosten parameter in zijn configuratie bestand, wat de relatieve kosten van de toegang tot een software repository voorstelt. Dit is nuttig om de pakketten van een bepaalde software repository een groter of kleiner gewicht te geven dan een andere. De kosten parameter is standaard op 1000 ingesteld, waarbij een lagere waarde voorrang krijgt.
In Fedora 9 Rawhide, is het /etc/yum.repos.d/fedora-development.repo
bestand veranderd in /etc/yum.repos.d/fedora-rawhide.repo
. Verwijzingen naar development
in fedora-rawhide.repo
zijn veranderd naar rawhide
. Vanwege de manier waarop RPM omgaat met configuratie bestanden, wordt het bestaande /etc/yum.repos.d/fedora-development.repo
bestand opgeslagen als /etc/yum.repos.d/fedora-development.repo.rpmsave
als het eerst was veranderd. Gebruikers van de ontwikkelings repository moeten misschien zelf gemaakte script configuratie bestanden vernieuwen om de nieuwe naam te gebruiken.
De pam_mount
voorziening gebruikt nu een configuratie bestand geschreven in XML. Het /etc/security/pam_mount.conf
bestand wordt tijdens de bijwerking omgezet naar /etc/security/pam_mount.conf.xml
met /usr/bin/convert_pam_mount_conf.pl
, waarbij alle commentaat verwijderd wordt. Elk configuratie bestand per gebruiker moet handmatig omgezet worden, indien gewenst met het conversie script. Een voorbeeld pam_mount.conf.xml
bestand met gedetaileerd commentaar over de beschikbare opties verschijnt in /usr/share/doc/pam_mount-*/pam_mount.conf.xml
.
TeXLive is een vervanging voor het oude, niet onderhouden TeX pakket. Het biedt nieuwe stijl pakketten en herstelt veel veiligheids problemen met de oude ditributie.
Het Linux Terminal Server Project (LTSP) is toegevoegd aan Fedora 9. Werk wordt voortgezet. Voor het laatste nieuws en documentatie, refereer je naar:
Het nautilus-open-terminal pakket gebruikt nu een GConf sleutel om zijn gedrag te controleren als het opgestart wordt met rechts-klikken op de Desktop. Om het vorige gedrag terug te krijgen, wat de resulterende terminal in de thuis map van de gebruiker opent, gebruik je dit commando:
gconftool-2 -s /apps/nautilus-open-terminal/desktop_opens_home_dir --type=bool true
Het i810switch pakket is verwijderd. Deze functionaliteit is nu beschikbaar met het xrandr
commando in het xorg-x11-server-utils pakket.
Het evolution-exchange pakket vervangt evolution-connector, en geeft de mogelijkheden onder de oude naam.
De system-config-firewall en system-config-selinux pakketten vervangen system-config-security-level. Het system-config-selinux pakket is onderdeel van het policycoreutils-gui pakket.
Het pilot-link pakket plaats nu de visor
module standaard op de zwarte lijst. Gebruikers worden aangemoedigd om de direkte USB toegang te proberen die aanwezig is in recente versies van pilot-link. Dit is mogelijk gemaakt door de --port usb:
optie door te geven naar de verschillende pilot-link gereedschappen, in plaats van seriele apparaten die in het verleden gebruikt werden (zoals /dev/pilot
of /dev/ttyUSB0
, /dev/ttyUSB1
, enzovoort). Bijvoorbeeld:
pilot-xfer --port usb: --list
De hal-info en hal pakketten zijn vernieuwd zodat ze de juiste permissies instellen voor de nodige USB aparaten door PolicyKit te gebruiken. Als je handmatige instellingen gemaakt hebt, doe zedan te niet om mogelijke conflicten te voorkomen.
Voor meer informatie, refereer je naar het README.fedora
bestand in het pilot-link pakket.
De volgende juridische informatie is van belang voor sommige software in Fedora.
Portions Copyright (c) 2002-2007 Charlie Poole or Copyright (c) 2002-2004 James W. Newkirk, Michael C. Two, Alexei A. Vorontsov or Copyright (c) 2000-2002 Philip A. Craig