Fedora 12

Snabbstartsguide för installation

Att hämta och installera Fedora 12 på de flesta skrivbordsdatorer och bärbara datorer

Logotyp

Red Hat Engineering Content Services

Fedoras dokumentationsprojekt

Redigerad av

Rüdiger Landmann

Red Hat Engineering Content Services

rättsligt meddelande

Copyright © 2009 Red Hat, Inc. and others.
The text of and illustrations in this document are licensed by Red Hat under a Creative Commons Attribution–Share Alike 3.0 Unported license ("CC-BY-SA"). An explanation of CC-BY-SA is available at http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/. The original authors of this document, and Red Hat, designate the Fedora Project as the "Attribution Party" for purposes of CC-BY-SA. In accordance with CC-BY-SA, if you distribute this document or an adaptation of it, you must provide the URL for the original version.
Red Hat, as the licensor of this document, waives the right to enforce, and agrees not to assert, Section 4d of CC-BY-SA to the fullest extent permitted by applicable law.
Red Hat, Red Hat Enterprise Linux, the Shadowman logo, JBoss, MetaMatrix, Fedora, the Infinity Logo, and RHCE are trademarks of Red Hat, Inc., registered in the United States and other countries.
For guidelines on the permitted uses of the Fedora trademarks, refer to https://fedoraproject.org/wiki/Legal:Trademark_guidelines.
Linux® is the registered trademark of Linus Torvalds in the United States and other countries.
All other trademarks are the property of their respective owners.
Sammanfattning
Detta dokument visar hur man hämtar och installerar Fedora. Det täcker inte varje möjlig scenario, utan beskriver steg som kommer fungera i de flesta situationer på de vanligaste hårdvarorna.

1. Introduktion
2. Förutsättningar
3. Hämta avbildfilen för Fedora live-CD:n
4. Bränn avbildsfilen till CD
5. Starta din dator från CD:n
6. Logga in på Fedoras live-system
7. Välkommen till Fedora
8. Language Selection
9. Keyboard Configuration
10. Initierar hårddisken
11. Uppgradera ett befintligt system
12. Nätverkskonfiguration
13. Val av tidszon
14. Ange root-lösenordet
15. Diskpartitioneringsinställning
16. Skriv ändringar till disk
17. Startprogramskonfiguration
18. Package Group Selection
19. Installerar paket
20. Första start
21. Licensöverenskommelse
22. Systemanvändare
23. Datum och tid
24. Hårdvaruprofil
25. Din installation är färdig
26. We Need Feedback!
A. Package Group Selection
A.1. Anpassa programvaruvalet
B. Versionshistoria

1. Introduktion

Denna guide visar hur man hämtar en Fedora 12 live-CD-avbild, bränner avbilden på en skiva och använder denna skiva för att installera Fedora 12 på en typisk skrivbordsdator eller bärbara dator. Denna guide är inte en fullständig beskrivning av installationsprocessen och alla dess alternativ — för mer detaljer, se Fedora 12 installationsguide, tillgänglig från http://docs.fedoraproject.org/install-guide/f12/.

2. Förutsättningar

För att skapa en Fedora live-CD behöver man:
  • en bredbandsanslutning till Internet.
  • en dator med en CD- eller DVD-brännare.
  • programvara som tillåter att man skapar en CD från en avbildsfil.
  • en blank, skrivbar CD.
Om du inte har en snabb Internetanslutning eller om du har problem med att skapa startmedia är det kanske inte ett alternativ att hämta hem distributionen. Fedora DVD- och CD-distributionsmedia finns tillgängligt från ett antal olika källor på nätet runt hela världen för en låg kostnad. Använd din favoritwebbsökmotor för att hitta en försäljare, eller gå till http://fedoraproject.org/wiki/Distribution.
Datorn på vilken du avser installera Fedora 12 från live-CD:n bör ha:
  • en CD- eller DVD-enhet, och möjligheten att starta upp från denna enhet.
  • en 400 MHz-processor eller snabbare
  • åtminstone 256 MB minne (RAM)
  • åtminstone 10 GB med permanent lagringsutrymme (hårddisk).
Dessa specifikationer representerar ett rent minimum för att använda Fedora i grafiskt läge. Nästan alla bärbara eller skrivbordsdatorer tillverkade under de senaste tio åren motsvarar dessa krav. För mer detaljer om hårdvarukraven för Fedora 12, se Fedora 12 utgåvenoteringar, tillgängliga från http://docs.fedoraproject.org/release-notes/f12/.
Om din dator inte har en CD- eller DVD-enhet, eller inte kan starta från denna enhet, kan det vara möjligt att installera Fedora från en USB-lagringsenhet såsom en USB-flash-enhet. Se liveusb-creator-sidan på https://fedorahosted.org/liveusb-creator/ för instruktioner.

Har du redan Fedora 12 på CD-, DVD-, eller live-USB-media?

Om du redan har Fedora 12 på CD-, DVD- eller live-USB-media, kan du fortfarande använda denna guide, eftersom många steg kommer vara desamma. Hoppa fram till Avsnitt 5, ”Starta din dator från CD:n” i så fall.
  • följ instruktionerna i ordning om du har en Fedora 12 live-CD eller live-USB-enhet.
  • hoppa framtåt till Avsnitt 7, ”Välkommen till Fedora” om du har en Fedora 12 DVD eller uppsättning med sex CD:ar.

3. Hämta avbildfilen för Fedora live-CD:n

Avbildfilen för Fedora 12 live-CD finnstillgänglig från http://download.fedoraproject.org/pub/fedora/linux/releases/12/Live/i686/Fedora-12-i686-Live.iso. Hämta och spara denna fil på din dator.

4. Bränn avbildsfilen till CD

Den precisa följden av steg som skapar en CD från en avbildsfil varierar mycket från dator till dator, beroende på operativsystemet och det installerade skivbrännarprogrammet. Använd denna procedur som en allmän guide. Du kan kanske utelämna vissa steg på din dator, eller så kanske du behöver utföra några av stegen i annan ordning från den som beskrivs här.
Kontrollera att ditt skivbrännarprogram kan bränna skivor från avbildsfiler. Även om detta gäller för de flesta skivbrännarprogram finns det undantag.
Notera i synnerhet att CD-brännarfunktionen som är inbyggd i Windows XP och Windows Vista inte kan bränna CD:ar från avbilder och att tidigare Windowsoperativsystem inte har någon CD-brännarmöjlighet installerad som standard. Därför, om din dator har ett Windowsoperativsystem installerad på sig behöver du ett separat program för denna uppgift. Exempel på populära CD-brännarprogram för Windows som du kanske redan har på datorn är Nero Burning ROM och Roxio Creator. Om du använder ett Windowsoperativsystem på din dator och inte har något skivbränningsprogram installerat (eller om du inte är säker på att programmet kan skriva skivor från avbildsfiler) är InfraRecorder ett lämpligt alternativ som är tillgängligt från http://www.infrarecorder.org/ och är fritt och öppen källkod.
Programmet Skivverktyg som är installerat som standard på Mac OS X på Appledatorer har förmågan att bränna CD:ar från avbilder inbyggd från början. De flesta vanliga CD-brännarprogram för Linux, såsom Brasero och K3b har också denna förmåga.
  1. Sätt i en tom, skrivbar CD CD i datorns CD- eller DVD-brännare. På en del datorer öppnas ett fönster och visar olika alternativ när du sätter i skivan. Om du ser ett sådant fönster, titta efter ett alternativ för att starta ditt valda skivbrännarprogram. Om du inte hittar ett sådant alternativ, stäng fönstret och starta programmet manuellt.
  2. Starta ditt skivbrännarprogram. På en del datorer kan du göra detta genom att högerklicka (eller control-klicka) på avbildsfilen och välja ett menyalternativ med en etikett som Kopiera avbild till CD eller Kopiera CD- eller DVD-avbild. Andra datorer kan visa en menyalternativ för att starta ditt valda skivbrännarprogram, antingen direkt eller med ett alternativ som Öppna med. Om ingen av dessa möjligheter är tillgängliga på din dator, starta programmet från en ikon på ditt skrivbord, i en meny av program såsom Start-menyn i Windowsoperativsystems eller i Macmappen Program.
  3. I skivbrännarprogrammet, välj alternativet att bränna en CD från en avbildsfil. Till exempel, i Nero Burning ROM kallas detta alternativ Burn Image och finns i File-menyn.
    Observera att du kan hoppa över detta steg när du använder en del CD-brännarprogram; till exempel behöver inte Disk Utility på Mac OS X det.
  4. Leta upp Fedora live-CD-avbildsfilen som du har hämtat tidigare och välj att bränna den.
  5. Klicka på knappen som startar bränningsprocessen.

Kontrollera CD:n

Efter att bränningsprocessen avslutats, gå till CD:n och kontrollera dess innehåll. Om du har bränt den riktigt bör den innehålla ett antal filer och mappar, inklusive GPL, README, LiveOS, EFI och isolinux. Om du bara ser en enda fil som heter Fedora-12-i686-Live.iso har du bränt själva avbildsfilen till CD:n istället för att bränna en CD från avbildsfilen. I så fall kan du inte använda CD:n utan måste försöka igen.

5. Starta din dator från CD:n

Slå på datorn, sätt in Fedora 12 live-CD:n i CD- eller DVD-enheten, och starta om datorn med skivan kvar i enheten. I idealfallet ser du snart Fedoras uppstartsbild och en tiosekunders nedräkning:
Fedoras live-CD:s uppstartsbild
Uppstartsbilden visar en nedräkning.
Figur 1. Fedoras live-CD:s uppstartsbild

Om du inte ser denna skärm kan du behöva välja ett alternativ manuellt för att få din dator att starta från CD:n. Slå på din dator och titta på första startskärmen för BIOS efter en prompt som anger vilken tangent ska tryckas för att antingen:
  • en startmeny eller
  • ett verktyg för BIOS-inställningar
Startmenyalternativet är att föredra. Om du inte kan se någon sådan prompt, leta i tillverkarens dokumentation för datorsystemet, moderkortet eller huvudkortet efter rätt tangenttryckning. På många system är det tangenten F12, F2, F1, Esc eller Delete.

6. Logga in på Fedoras live-system

Efter en nedräkning under tio sekunder läser datorn in Fedoras live-system och visar dig en inloggningsskärm:
Fedoras live-systems inloggningsskärm
Fedoras live-systems inloggningsskärm. En menyrad med menyer för språk och tangentbordslayout sträcker sig längs nederkanten. En dialogruta i mitten av skärmen innehåller Logga in-knappen.
Figur 2. Fedoras live-systems inloggningsskärm

  1. Klicka på menyerna i den grå raden längst ner på skärmen för att välja ditt språk och din tangentbordslayout.
  2. Klicka på knappen Logga in. Fedoras live-systems skrivbord läses in.
Fedoras live-systems skrivbord innehåller en menyrad längst upp och ner på skärmen, plus fyra ikoner på skrivbordet. Dubbelklicka på ikonen märkt Installera på hårddisk för att starta installationsprogrammet.
Skrivbordet på Fedoras live-system
Skrivbordet på Fedoras live-system. Det finns menyrader längst upp och ner på skärmen, och ikonerna Dator, liveusers hem, Papperskorg och Installera på hårddisk på själva skrivbordet.
Figur 3. Skrivbordet på Fedoras live-system

7. Välkommen till Fedora

Välkommen-skärmen frågar inte efter några indata.
Välkommen till Fedora 12
Klicka på knappen Nästa för att fortsätta.

8. Language Selection

Använd musen för att välja ett språk att använda för installationen (se Figur 4, ”Language Selection”).
Språket du väljer här kommer bli standardspråk för operativsystemet när det väl är installerat. Att välja rätt språk hjälper också till att hitta din tidszonkonfiguration senare under installationen. Installationsprogrammet försöker definiera lämplig tidszon baserat på vad du väljer på denna skärm.
Language Selection
Språkvalskärm
Figur 4. Language Selection

När du valt rätt språk, klicka på Nästa för att fortsätta.

9. Keyboard Configuration

Välj med musen rätt layouttyp (till exempel, svensk) för det tangentbord du vill använda under installationen och som systemets standardval (se figuren nedan).
När du har gjort ditt val, klicka på Nästa för att fortsätta.
Keyboard Configuration
Tangentbordskonfigurationsskärm
Figur 5. Keyboard Configuration

10. Initierar hårddisken

Om det inte finns några läsbara partitionstabeller på befintliga hårddiskar ber installationsprogrammet om att få initiera hårddisken. Denna operation gör eventuella existerande data på hårddisken oläsbara. Om ditt system har en helt ny hårddisk utan något operativsystem installerat, eller om du har tagit bort alla partitioner på hårddisken, klicka på Återinitiera enhet.
Varningsskärm – initierar hårddisk
Varningsskärm – initierar hårddisk.
Figur 6. Varningsskärm – initierar hårddisk

11. Uppgradera ett befintligt system

Om ditt system innehåller en Fedora eller Red Hat Linux installation, så visas en dialog som frågar om du vill uppgradera den installationen. För att uppgradera ett befintligt system, välj lämplig installation från rullgardinslistan och välj Nästa.
Uppgraderingsskärmen
Uppgraderingsskärmen.
Figur 7. Uppgraderingsskärmen

12. Nätverkskonfiguration

Uppsättningen frågar dig efter ett värdnamn och domännamn för denna dator, på formatet värdnamn.domännamn. Många nätverk har en DHCP-tjänst (Dynamic Host Configuration Protocol, protokoll för dynamisk värdkonfiguration) som automatiskt ger anslutna system ett domännamn, så att det återstår för användaren att ange ett värdnamn.
Om du inte har något särskilt behov av att anpassa värdnamnet och domännamnet är standardinställningen localhost.localdomain ett bra val för de flesta användare.
Inställning av värdnamnet
Inställning av värdnamnet
Figur 8. Inställning av värdnamnet

13. Val av tidszon

Ange din tidzon genom att välja staden närmast din dators fysiska läge. Klicka på kartan för att zooma in på en visst geografisk region i världen.
Härifrån finns det två vägar för dig att välja tidzon:
  • Klicka med musen på den interaktiva kartan för att välja en specifik stad (representerad med en gul prick). Ett rött X dyker upp och visar ditt val.
  • Du kan också rulla igenom listan längst ner på skärmen för att välja din tidzon. Klicka med musen på en plats för att markera ditt val.
Konfigurera tidzonen
Skärm för tidzonkonfiguration.
Figur 9. Konfigurera tidzonen

Välj Nästa för att fortsätta.

14. Ange root-lösenordet

Att sätta upp ett root-konto och -lösenord är ett av de viktigaste stegen under installationen. Ditt root-konto liknar administratörskontot som används av Microsoft Windows-maskiner. Root-kontot används för att installera paket, uppgradera RPM:er och att utföra det mesta systemunderhållet. Att logga in som root ger fullständig kontroll över systemet.
Root-lösenord
Ställa in root-lösenord.
Figur 10. Root-lösenord

Ange root-lösenordet i fältet Root-lösenord. Fedora visar tecknen som asterisker av säkerhetsskäl. Skriv samma lösenord i fältet Bekräfta för att vara säker på att det är rätt satt. Efter att du satt root-lösenordet, välj Nästa för att fortsätta.

15. Diskpartitioneringsinställning

På denna skärm kan du välja att skapa standardlayouten eller välja attt partitionera manuellt med alternativet Skapa anpassad layout.
De första fyra alternativen låter dig utföra en automatiserad installetion utan att behöva partitionera din hårddisk själv. Om du inte känner dig förtrogen med att partitionera ditt system rekommenderas det att du inte väljer att skapa en anpassad layout utan istället låter installationsprogrammet partitionera åt dig.
Skapa standardlayout
Automatisk partitionering
Figur 11. Skapa standardlayout

Att skapa standardlayout låter dig ha viss kontroll över vilka data som tas bort (om några) från systemet. Dina alternativ är:
  • Använd hela enheten — välj detta alternativ för att ta bort alla partitioner på hårddisken (detta inkluderar partitioner somskapats av andra operativsystem sosåm Windows VFAT- eller NTFS-partitioner).

    Varning

    Om du väljer detta alternativ tas all data på den valda hårdisken att tas bort av installationsprogrammet. Välj inte detta alternativ om du har information somdu vill behålla på hårddisken där du installerar Fedora.
  • Ersätt befintligt Linuxsystem — välj detta alternativ för att ta bort enbart Linuxpartitioner (partitioner skapade av en tidigare Linuxinstallation). Detta tar inte bort andra partitioner som du kan ha på hårddisken (såsom VFAT- eller FAT32-partitioner).
  • Krymp nuvarande system — välj detta alternativ för att ändra storlek på nuvarande data och partitioner manuellt och installera en standardlayout för Fedora i det frigjorda utrymmet.

    Varning

    Om du krymper partitioner som andra operativsystem är installerade på kan det hända att det inte går att starta dessa operativsystem. Även om detta partitionsalternativ inte förstör data kräver normalt operativsystem en del fritt utrymme i sina partitioner. Före du ändrar storlek på en partition som innehåller ett operativsystem som du kan vilja använda igen, ta reda på hyr mycket fritt utrymme du behöver lämna.
  • Använd ledigt utrymme — välj detta alternativ för att behålla dina nuvarande data och partitioner, under antagandet att du har tillräckligt med fritt utrymme på din hårddisk.
Använd musen och välj lagringsenheterna på vilka du vill att Fedora skall installeras. Om du har två eller flera enheter kan du välja vilka enhter som skall innehålla denna installation. Avmarkera enheter så kommer data på dem inte att röras.
Klicka Nästa när du har gjort dina val för att gå vidare.

16. Skriv ändringar till disk

Installeraren ber dig bekräfta partitioneringsvalen du gjorde. Klicka på Skriv ändringar till disk för att låta installeraren partitionera din hårddisk och installera Fedora.
Skriva lagringskonfiguration till disk
Dialogrutan Skriva lagringskonfiguration till disk låter dig välja att Skriva ändringar till disk eller Gå tillbaka.
Figur 12. Skriva lagringskonfiguration till disk

Om du är säker på att du vill fortsätta, klicka på Skriv ändringar till disk.

Sista chansen att avbryta säkert

Fram till den här punkten i installationsprocessen har installeraren inte gjort några bestående ändringar i datorn. När du klickar på Skriv ändringar till disk kommer installeraren allokera utrymme på hårddisken och starta överföringen av Fedora till det utrymmet. Beroende på vilka partitioneringsalternativ du valde kan denna processen innebära att data som redan finns i datorn raderas.
För att revidera några av valen som du gjort fram till denna punkt, klicka på Gå tillbaka. För att avbryta installationen helt, stäng av datorn. För att slå av de flesta datorer i detta läge, tryck in av/påknappen och håll inne den i några sekunder.
Efter att du klickat på Skriv ändringar till disk, låt installationsprocessen fullbordas. Om processen avbryts (till exempel genom att du slår av datorn eller trycker på reset, eller vid ett strömavbrott) kommer du antagligen inte kunna använda datorn förrän du startar om och avslutar installationsprocessen av Fedora, eller ett annat operativsystem.

17. Startprogramskonfiguration

Några partitioneringsval gör att skärmen för konfiguration av uppstartsprogrammet visas. Om du inte ser denna skärm, hoppa till Avsnitt 18, ”Package Group Selection”.
GRUB (GRand Unified Bootloader), som installeras som standard, är ett mycket kraftfullt startprogram. GRUB kan läsa in ett antal fria operativsystem, såväl som as well as proprietära operativsystem med kedjeinläsning (mekanismen för att läsa in ej stödda operativsystem, såsom DOS eller Windows, genom att läsa in ett annat startprogram).
Startprogramskonfiguration
Konfigurera hur du vill starta systemet.
Figur 13. Startprogramskonfiguration

Om det inte finns några andra operativsystem på datorn, eller om du helt tar bort alla andra operativsystem kommer installationsprogrammet installera GRUB som ditt startprogram utan någon åtgärd. I det fallet kan du fortsätta till Avsnitt 18, ”Package Group Selection”.
Om du har andra operativsystem installerade redan, försöker Fedora att automatiskt upptäcka dem och konfigurera GRUB att starta dem. Du kan manuellt konfigurera eventuella ytterligare operativsystem om GRUB inte upptäcker dem.
För att lägga till, ta bort eller ändra de upptäckta inställningarna för operativsyste, använd de tillgängliga alternativen.
Lägg till
Välj Lägg till för att ta med ett ytterligare operativsystem i GRUB.
Välj diskpartitionen som innehåller det startbara operativsystemet från menylistan och ange en etikett för alternativet. GRUB visar etiketten i sin startmeny.
Redigera
För att ändra en ingång i startmenyn i GRUB, välj ingngen och välj sedan Redigera.
Ta bort
För att ta bort en ingång från startmenyn i GRUB, välj ingången och välj sedan Ta bort.
Välj Standard bredvid den startpartition du föredrar för att välja vilket OS som startas som standard. Du kan inte gå vidare i installationen om du inte väljer en standardstartavbild.

18. Package Group Selection

Om du installerar från en Fedora Live-avbild kan du inte välja paket. Denna installationsmetod överför en kopia av live-avbilden snarare än att installera paket från ett förråd. För att ändra paketvalet, fullfölj installationen och använd sedan programmet Lägg till/Ta bort programvara för att göra önskade ändringar.
Om du installerar Fedora från en DVD eller en uppsättning med sex CD:ar, se Appendix A, Package Group Selection för detaljer om paketval.

19. Installerar paket

I det här läget finns det inget kvar att göra förrän alla paketen har installerats. Hur snabbt detta går beror på antalet paket du har valt och din dators hastighet.
Efter att installationen är klar, välj Starta om för att starta om datorn. Fedora matar ut inmatade diskar innan datorn starta om.

20. Första start

Programmet Firstboot startas första gången som du startar ett nytt Fedorasystem. Använd Firstboot för att konfigurera systemet för användning innan du loggar in.
Välkomstskärm vid första start
Välkomstskärm vid första start
Figur 14. Välkomstskärm vid första start

Välj Framåt för att starta Firstboot.

21. Licensöverenskommelse

Denna skärm visar de övergripande licensvillkoren för Fedora. Varje programvarupaket i Fedora täcks av sin egen licens. Alla licensregler för Fedora finns på http://fedoraproject.org/wiki/Legal/Licenses.
Licensskärm vid första start
Licensskärm vid första start
Figur 15. Licensskärm vid första start

Om du accepterar villkoren i licensen, välj Framåt.

22. Systemanvändare

Skapa ett användarkonto för dig själv med denna skärm. Använd alltid detta konto för att logga in på ditt Fedorasystem, istället för att använda root-kontot.
Skärm för att skapa användare vid första start
Skärm för att skapa användare vid första start
Figur 16. Skärm för att skapa användare vid första start

23. Datum och tid

Om ditt system inte har Internetåtkomst eller en nätverkstidserver, ställ då manuellt in datum och tid för ditt system på denna skärm. Använd annars NTP-servrar för att hålla noggrannheten hos klockan. NTP ger en tidssynkroniseringstjänst till datorer i samma nätverk. På Internet finns många datorer som erbjuder allmänna NTP-tjänster.

Hårdvaruprofilskärm vid första start
Hårdvaruprofilskärm vid första start
Figur 18. Hårdvaruprofilskärm vid första start

För att välja att vara med i detta viktiga arbete, välj Skicka profil. Om du inte vill skicka in någon profildata, ändra då inte standardinställningen. Välj Avsluta för att fortsätta till inloggningsskärmen.

25. Din installation är färdig

Fedora är nu installerat på datorn. Logga in med användarnamnet och lösenordet du skapade under installationsprocessen.
För att lära mer om Fedora, besök Fedoraprojektets webbsida på http://fedoraproject.org/. Om du behöver hjälp med att installera eller använda Fedora, besök http://fedoraproject.org/en/get-help.

26. We Need Feedback!

When submitting a bug report, be sure to mention the manual's identifier: installation-quick-start-guide
If you have a suggestion for improving the documentation, try to be as specific as possible when describing it. If you have found an error, please include the section number and some of the surrounding text so we can find it easily.

A. Package Group Selection

Endast DVD eller uppsättning med sex CD:ar

Du kommer inte se denna skärm om du installerar Fedora från live-CD:n.
Skärmen Standardpaketinstallation visas och ger detaljer om standardpaketuppsättningen för din Fedorainstallation.
Package Group Selection
Ange vilka paketgrupper du vill installera.
Figur A.1. Package Group Selection

Som standard läser Fedoras installationsprocess ett urval av programvara som är lämplig för ett skrivbordssystem. För att inkludera ller ta bort programvara för vanliga ändamål, välj de relevanta punkterna från listan:
Kontorsprogramvara
Detta alternativ tillhandahåller produktivitetssviten OpenOffice.org, projektstyrningsprogrammet Planner, grafiska verktyg såsom GIMP och multimediaprogram.
Programutveckling
Detta alternativ ger de nödvändiga verktygen för att kompilera programvara på ditt Fedorasystem.
Webbserver
Detta alternativ ger webbservern Apache.
För att anpassa din paketuppsättning ytterligare, välj alternativet Anpassa nu på skärmen. Att klicka på Nästa tar dig till skärmen Paketgruppsval.

B. Versionshistoria