Fedora 12

Installatie snelgids

Het downloaden en installeren van Fedora 12 op de meeste desktop en laptop computers

Logo

Red Hat Engineering Content Services

Fedora Documentatie Project

Redactie door

Rüdiger Landmann

Red Hat Engineering Content Services

Bericht

Copyright © 2009 Red Hat, Inc. and others.
The text of and illustrations in this document are licensed by Red Hat under a Creative Commons Attribution–Share Alike 3.0 Unported license ("CC-BY-SA"). An explanation of CC-BY-SA is available at http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/. The original authors of this document, and Red Hat, designate the Fedora Project as the "Attribution Party" for purposes of CC-BY-SA. In accordance with CC-BY-SA, if you distribute this document or an adaptation of it, you must provide the URL for the original version.
Red Hat, as the licensor of this document, waives the right to enforce, and agrees not to assert, Section 4d of CC-BY-SA to the fullest extent permitted by applicable law.
Red Hat, Red Hat Enterprise Linux, the Shadowman logo, JBoss, MetaMatrix, Fedora, the Infinity Logo, and RHCE are trademarks of Red Hat, Inc., registered in the United States and other countries.
For guidelines on the permitted uses of the Fedora trademarks, refer to https://fedoraproject.org/wiki/Legal:Trademark_guidelines.
Linux® is the registered trademark of Linus Torvalds in the United States and other countries.
All other trademarks are the property of their respective owners.
Samenvatting
Dit document laat je zien hoe je Fedora kunt downloaden en installeren. Het behandelt niet elk mogelijk scenario, maar beschrijft stappen die in de meeste situaties op de meest voorkomende hardware zal werken.

1. Inleiding
2. Vereisten
3. Het Fedora live CD image bestand downloaden
4. Het image bestand op CD branden
5. Start je computer op vanaf de CD
6. Log in op het Fedora live systeem
7. Welkom bij Fedora
8. Language Selection
9. Keyboard Configuration
10. Initialiseren van de harde schijf
11. Een bestaande installatie upgraden
12. Netwerk instelling
13. Selecteren van de tijdzone
14. Instellen van het root wachtwoord
15. Schijf partities instellen
16. Veranderingen naar schijf schrijven
17. Bootloader configuratie
18. Package Group Selection
19. Pakketten installeren
20. Firstboot
21. Licentie overeenkomst
22. Systeem gebruiker
23. Datum en tijd
24. Hardware profiel
25. Je installatie is gereed
26. We hebben terugkoppeling nodig!
A. Package Group Selection
A.1. Software selectie aanpassen
B. Herzieningsgeschiedenis

1. Inleiding

Deze gids laat je zien hoe je een Fedora 12 live CD image kunt downloaden, deze image naar een schijf kunt branden, en deze schijf kunt gebruiken om Fedora 12 op een gewone desktop of laptop computer te installeren. Deze gids is geen complete beschrijving van het installatie proces en al zijn opties — voor meer detail, refereer je naar de Fedora 12 Installatie gids, beschikbaar op http://docs.fedoraproject.org/install-guide/f12/.

2. Vereisten

Om een Fedora live CD te maken, heb je nodig:
  • een breedband verbinding met het Internet
  • een computer met een CD of DVD brander
  • software die je een CD laat maken van een image bestand
  • een lege, beschrijfbare CD
Als je geen snelle Internet verbinding hebt, of je hebt een probleem met het maken van boot media, kan downloaden via het Internet geen optie zijn. Fedora DVD en CD distributie media zijn beschikbaar van een aantal online bronnen over de gehele wereld voor een minimale prijs. Gebruik je favoriete Web zoek machine om een verkoper te vinden, of ga naar http://fedoraproject.org/wiki/Distribution.
De computer waarop je Fedora 12 wilt installeren van een live CD moet hebben:
  • een CD of DVD station, en de mogelijkheid om op te starten van dit station.
  • een 400 MHz processor of sneller
  • tenminste 256 MB geheugen (RAM)
  • tenminste 10 GB permanente opslag (harde schijf) ruimte.
Deze specificatie geeft het absolute minimum aan om Fedora te gebruiken in de grafische modus. Bijna elke laptop of desktop computer die de laatste tien jaar gemaakt is zal aan deze specificatie voldoen. Voor meer details over de hardware vereisten van Fedora 12, refereer je naar de Fedora 12 Vrijgave informatie, beschikbaar op http://docs.fedoraproject.org/release-notes/f12/.
Als jouw computer geen CD of DVD station heeft, of jouw computer kan niet van dat station opstarten, dan kun je misschien Fedora installeren van een USB geheugen apparaat, zoals een USB flash station. Refereer naar de liveusb-creator pagina op https://fedorahosted.org/liveusb-creator/ voor instructies.

Heb je Fedora 12 al op CD, DVD, of live USB media?

Als je Fedora 12 al hebt op CD, DVD, of live USB media, kun je nog steeds deze gids gebruiken, omdat veel stappen vergelijkbaar zullen zijn. Ga vooruit naar Paragraaf 5, “Start je computer op vanaf de CD”, en daarna
  • vervolg je met de instructies in de gegeven volgorde als je een Fedora 12 live CD of live USB apparaat hebt.
  • ga vooruit naar Paragraaf 7, “Welkom bij Fedora” als je een Fedora 12 DVD of een set van zes CD's hebt.

3. Het Fedora live CD image bestand downloaden

Het image bestand voor de Fedora 12 live CD is beschikbaar van http://download.fedoraproject.org/pub/fedora/linux/releases/12/Live/i686/Fedora-12-i686-Live.iso. Downlaad dit bestand en bewaar het op je computer.

4. Het image bestand op CD branden

De juiste stappen die nodig zijn om een CD te maken van een image bestand variëren sterk van computer tot computer, afhankelijk van het operating systeem en de geïnstalleerde brand software. Gebruik deze procedure als een algemene gids. Je kunt op jouw computer misschien bepaalde stappen overslaan, of je moet misschien sommige van de stappen in een andere volgorde uitvoeren dan hier beschreven.
Wees er zeker van dat jouw brand software in staat is om schijven te branden van image bestanden. Hoewel dit het geval is met de meeste software, zijn er echter uitzonderingen.
Merk in het bijzonder op dat de CD brand eigenschappen ingebouwd in Windows XP en Windows Vista geen CD's van images kunnen branden en dat eerdere Windows operating systemen standaard geen CD brand mogelijk geïnstalleerd hebben. Daarom, als jouw computer een Windows operating systeem heeft, zul je een apart programma hiervoor nodig hebben. Voorbeelden van populaire CD brand software voor Windows die je misschien al op je computer hebt zijn Nero Burning ROM en Roxio Creator. Als je een Windows operating systeem op je computer gebruikt en je hebt geen brand software geïnstalleerd (of je bent er niet zeker van dat de software schijven kan branden van image bestanden) is InfraRecorder een bruikbaar alternatief beschikbaar van http://www.infrarecorder.org/, dit programma is gratis en open bron.
De Disk Utility software die standaard geïnstalleerd is op Mac OS X op Apple computers heeft de mogelijkheid om CD's te branden van images al ingebouwd. De meest gebruikte CD brand software voor Linux, zoals Brasero en K3b heeft deze mogelijkheid ook.
  1. Breng een lege, beschrijfbare CD aan in de CD of DVD brander van je computer. Op sommige computers wordt na het inbrengen van de schijf een venster geopend welke verschillende opties laat zien. Als je zo'n venster ziet, zoek dan naar de optie om je gekozen brand software op te starten. Als je deze optie niet ziet, sluit je het venster en je start het programma handmatig op.
  2. Start je brand programma op. Op sommige computers kun je dit doen door rechts te klikken (of control-klikken) op het image bestand en een menu optie te selecteren met een tekst zoals Kopieer image naar CD, of Kopieer CD of DVD image. Andere computers bieden je misschien een menu optie om het gekozen brand programma op te starten, of rechtstreeks, of met een optie zoals Openen Met. Als geen van deze opties beschikbaar is op jouw computer, start je het programma op vanaf een icoon op je bureaublad, in een menu van toepassingen zoals het Start menu op Windows operating systemen, of op de Mac in de Toepassingen folder.
  3. In je brand programma selecteer je de optie om een CD te branden van een image bestand. Bijvoorbeeld, in Nero Burning ROM wordt deze optie Brand Image genoemd en bevindt zich in het Bestanden menu.
    Merk op dat je deze stap kunt overslaan als je bepaalde CD brand software gebruikt; bijvoorbeeld Disk Utility op Mac OS X heeft dit niet nodig.
  4. Blader naar het Fedora live CD image bestand dat je eerder gedownload hebt en selecteer deze om te branden.
  5. Klik op de knop die het brand proces opstart.

Controleer de CD

Als het brand proces gereed is, blader je naar de CD en je controleert zijn inhoud. Als je de CD correct gebrand hebt, moet het een aantal bestanden en mappen bevatten, inclusief GPL, README, LiveOS, EFI, en isolinux. Als je alleen een enkel bestand ziet met de naam Fedora-12-i686-Live.iso, heb je het image bestand zelf naar de CD gebrand, in plaats van het branden van een CD van het image bestand. In dit geval kun je de CD niet gebruiken en moet je het branden opnieuw proberen.

5. Start je computer op vanaf de CD

Zet je computer aan, breng de Fedora 12 live CD aan in het CD of DVD station, en start de computer opnieuw op met de schijf in het station. In het ideale geval zie je nu spoedig het Fedora opstart scherm en een tien seconden aftelling:
Het Fedora live CD opstart scherm
Het opstart scherm laat een afteller zien.
Figuur 1. Het Fedora live CD opstart scherm

Als je dit scherm niet ziet, moet je misschien handmatig een optie selecteren om je computer op te laten starten van de CD. Zet je computer aan, en let op het eerste BIOS scherm voor een prompt dat aangeeft welke toets je moet gebruiken voor:
  • of een opstart (boot) menu,
  • of het BIOS instel programma
De boot menu optie heeft de voorkeur. Als je zo'n prompt niet ziet, raadpleeg je de documentatie van de fabrikant van je computer systeem of moederbord voor de juiste toets. Voor veel systemen zal dit de F12, F2, F1, Esc, of Delete toets zijn.

6. Log in op het Fedora live systeem

Na een tien seconden aftelling, laadt jouw computer het Fedora live systeem en presenteert je een login scherm:
Het Fedora live systeem login scherm
Het Fedora live systeem login scherm. Een menubalk met uitklap menu's voor taal en toetsenbord indeling bevindt zich onder in het scherm. Een dialoog venster midden in het scherm bevat de Log In knop.
Figuur 2. Het Fedora live systeem login scherm

  1. Klik op de menu's in de grijze balk onder in het scherm om je taal en toetsenbord indeling te kiezen.
  2. Kilk op de Log In knop. Het Fedora live systeem bureaublad wordt geladen.
Het Fedora live systeem bureaublad bestaat uit menu balken boven en onder in het scherm, plus vier iconen op het bureaublad. Dubbel klik op de icoon aangegeven met Naar harde schijf installeren om het installatie programma op te starten.
Het bureaublad van het Fedora live systeem
Het bureaublad van het Fedora live systeem. Er zijn menu balken boven en onder in het scherm, en de iconen Computer, Persoonlijke map van liveuser, Prullenbak, en Naar harde schijf installeren op het bureaublad zelf.
Figuur 3. Het bureaublad van het Fedora live systeem

7. Welkom bij Fedora

Het Welkom scherm vraagt je niet om invoer.
Welkom bij Fedora 12
Klik op de Next knop om verder te gaan.

8. Language Selection

Met gebruik van je muis kies je een taal om te gebruiken voor de installatie (refereer naar Figuur 4, “Language Selection”).
De taal die je hier selecteert wordt de standaard taal voor het operating systeem zodra het geïnstalleerd is. Het selecteren van de juiste taal geeft ook een doel in de tijdzone configuratie later in de installatie. Het installatie programma probeert de juiste tijdzone te bepalen afhankelijk van wat je in dit scherm opgeeft.
Language Selection
Taal selectie scherm
Figuur 4. Language Selection

Zodra je de juiste taal gekozen hebt, klik je op Volgende om verder te gaan.

9. Keyboard Configuration

Met gebruik van je muis, selecteer je de correcte indeling (bijvoorbeeld, U.S. English) voor het toetsenbord welke je wilt gebruiken voor de installatie en als de systeem standaard (refereer naar de afbeelding hieronder).
Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, klik je op Volgende om verder te gaan.
Keyboard Configuration
Toetsenbord configuratie scherm
Figuur 5. Keyboard Configuration

10. Initialiseren van de harde schijf

Als geen leesbare partitie tabellen gevonden worden op bestaande harde schijven, zal het installatie programma vragen om de harde schijf te initialiseren. Deze operatie maakt alle bestaande data op de harde schijf onleesbaar. Als je systeem een gloednieuwe harde schijf heeft waarop geen operating systeem is geïnstalleerd, of je hebt alle partities op de harde schijf verwijderd, klik dan op Station opnieuw initialiseren.
Waarschuwing scherm – initialiseren van harde schijf
Waarschuwing scherm – initialiseren van harde schijf.
Figuur 6. Waarschuwing scherm – initialiseren van harde schijf

11. Een bestaande installatie upgraden

Als je systeem een Fedora of Red Hat Linux installatie bevat, zal een dialoog verschijnen waarin gevraagd wordt of je die installatie wilt upgraden. Om een upgrade van een bestaand systeem uit te voeren, kies dan de passende installatie van de lijst en selecteer Volgende.
Het upgrade scherm
Het upgrade scherm.
Figuur 7. Het upgrade scherm

12. Netwerk instelling

Setup vraagt je om een hostnaam en domeinnaam voor deze computer op te geven in de vorm hostnaam.domeinnaam. Veel netwerken hebben een DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) voorziening dat de aangesloten systemen automatisch voorziet met een domeinnaam, zodat de gebruiker alleen maar een hostnaam hoeft op te geven.
Behalve als je een specifieke reden hebt om de hostnaam en de domeinnaam te veranderen, is de standaard instelling localhost.localdomain een goede keuze voor de meeste gebruikers.
De hostnaam opgeven
De hostnaam opgeven
Figuur 8. De hostnaam opgeven

13. Selecteren van de tijdzone

Stel je tijdzone in door het selecteren van de stad die het dichtst bij de geografische locatie van jouw computer ligt. Klik op de kaart om die uit te vergroten voor een bepaald geografisch gebied van de wereld.
Van hier uit zijn er twee manieren om je tijdzone te selecteren:
  • Met gebruik van de muis klik je op de interactieve kaart om een specifieke stad (gerepresenteerd met een gele stip) te selecteren. Een rode X verschijnt om je keuze aan te geven.
  • Je kunt ook door de lijst onder de kaart bladeren om je tijdzone te selecteren. Met gebruik van de muis, klik je op een locatie om je selectie te maken.
Tijdzone instellen
Tijdzone configuratie scherm
Figuur 9. Tijdzone instellen

Selecteer Volgende om verder te gaan.

14. Instellen van het root wachtwoord

Het instellen van een root account en wachtwoord is een van de belangrijkste stappen gedurende de installatie. Je root account is vergelijkbaar met het administrator account op Microsoft Windows machines. Het root account wordt gebruikt om pakketten te installeren, RPM's op te waarderen, en voor het uitvoeren van het meeste systeem onderhoud. Inloggen als root geeft je complete controle over jouw systeem.
Root wachtwoord
Je root wachtwoord instellen.
Figuur 10. Root wachtwoord

Type het root wachtwoord in het Root-wachtwoord veld. Voor de veiligheid laat Fedora de karakters zien als asterisken. Type hetzelfde wachtwoord in het Bevestigen veld om er zeker van te zijn dat het correct is. Na het instellen van het root wachtwoord, selecteer je Volgende om verder te gaan.

15. Schijf partities instellen

Op dit scherm kun je ervoor kiezen om de standaard opmaak te maken of je kiest voor de handmatige opmaak door de Aangepaste opmaak maken optie te gebruiken.
De eerste vier opties staan je toe om een automatische installatie uit te voeren zonder dat je zelf je schijf/schijven moet opmaken. Als je je niet op je gemak voelt om je systeem te partitioneren, wordt het aanbevolen dat je niet kiest voor een aangepaste opmaak maar in plaats daarvan het installatie programma de partitionering voor jou laat uitvoeren.
Maak standaard indeling
Automatisch partitioneren
Figuur 11. Maak standaard indeling

Standaard opmaak maken staat je toe om enige controle te hebben over welke data van je systeem (mogelijk) verwijderd wordt. Je opties zijn:
  • Gebruik de gehele schijf — selecteer deze optie als je alle partities op je harde schijf/schijven wilt verwijderen (dit omvat ook partities aangemaakt door andere operating systemen zoals Windows VFAT of NTFS partities).

    Waarschuwing

    Als je deze optie selecteert, wordt alle data op de geselecteerde harde schijf/schijven verwijderd door het installatie programma. Selecteer deze optie niet als je informatie hebt die je wilt behouden op de harde schijf/schijven waarop je Fedora gaat installeren.
  • Vervang bestaand Linux systeem — selecteer deze optie om alleen Linux partities te verwijderen (partities die door een vorige Linux installatie zijn aangemaakt). Dit verwijdert de andere partities die je op je harde schijf/schijven kunt hebben niet (zoals VFAT of FAT32 partities).
  • Verklein huidig systeem — selecteer deze optie als je je huidige data en partities handmatig in grootte wilt veranderen en een standaard Fedora opmaak wilt installeren in de de ruimte die vrijgemaakt wordt.

    Waarschuwing

    Als je partities verkleint waarop andere operating systemen zijn geïnstalleerd, kun je deze operating systemen misschien niet meer gebruiken. Hoewel deze partitionering geen data vernietigt, hebben operating systemen gewoonlijk wat vrije ruimte in hun partities nodig. Voordat je de grootte van een partitie verandert waarop een operating systeem zit dat je weer wilt gebruiken, probeer dan te ontdekken hoeveel ruimte je vrij moet laten.
  • Gebruik vrije ruimte — selecteer deze optie als je je huidige data en partities wilt behouden, verondersteld dat je voldoende vrije ruimte op je harde schijf/schijven beschikbaar hebt.
Met gebruik van je muis, kies je de opslag station(s) waarop je Fedora wilt installeren. Als je twee of meer stations hebt, kun je kiezen welke stations deze installatie moet gebruiken. Niet geselecteerde stations, en alle data daarop, worden niet aangeraakt.
Klik Volgende zodra je je keuzes hebt gemaakt om verder te gaan.

16. Veranderingen naar schijf schrijven

De installer vraagt je om de partitionering opties die je gekozen hebt te bevestigen. Klik op Veranderingen naar schijf schrijven om de installer toe te staan jouw harde schijf te partitioneren en Fedora te installeren.
Schrijven van opslag configuratie naar schijf
Het Schrijven van opslag configuratie naar schijf dialoog venster laat je kiezen tussen Veranderingen naar schijf schrijven of Ga terug.
Figuur 12. Schrijven van opslag configuratie naar schijf

Als je er zeker van bent dat je verder wilt gaan, klik je op Veranderingen naar schijf schrijven.

De laatste mogelijkheid om veilig terug te gaan

Tot aan dit punt in het installatie proces, heeft de installer nog geen blijvende veranderingen in je computer gemaakt. Als je op Veranderingen naar schijf schrijven klikt, zal de installer ruimte op je harde schijf toewijzen en beginnen met het overbrengen van Fedora naar deze ruimte. Afhankelijk van de partitionering optie die je koos, kan dit proces inhouden dat alle bestaande data op jouw computer gewist wordt.
Om een van de keuzes die je tot nu toe gemaakt hebt te herzien, klik je op Ga terug. Om de installatie helemaal te stoppen, schakel je jouw computer uit. Om op dit punt de meeste computers uit te zetten, duw je op de power knop en je houdt die tijdens een aantal seconden ingedrukt.
Nadat je op Veranderingen naar schijf schrijven hebt geklikt, wacht dan tot het installatie proces klaar is. Als het proces wordt onderbroken (bijvoorbeeld, door het uitzetten of resetten van de computer, of door een stroomstoring) zul je waarschijnlijk niet in staat zijn je computer te gebruiken totdat je opnieuw opstart en het Fedora installatie proces afmaakt, of een ander operating systeem installeert.

17. Bootloader configuratie

Sommige partitionering opties laten het boot loader configuratie scherm verschijnen Als je dit scherm niet ziet, ga dan naar Paragraaf 18, “Package Group Selection”.
GRUB (GRand Unified Bootloader), welke standaard geïnstalleerd wordt, is een zeer krachtige bootloader. GRUB kan een groot aantal vrije operating systemen laden, maar ook eigendomsmatige operating systemen met keten-laden (het mechanisme voor het laden van niet-ondersteunde operating systemen, zoals DOS of Windows, door het laden van een andere bootloader).
Bootloader configuratie
Configureren hoe je het systeem wilt opstarten.
Figuur 13. Bootloader configuratie

Als er geen andere operating systemen op jouw computer zijn, of je gaat andere operating systemen compleet verwijderen tijdens de installatie, zal het installatie programma zonder ingrijpen GRUB als je bootloader installeren. In dat geval kun je verder gaan met Paragraaf 18, “Package Group Selection”.
Als je al andere operating systemen hebt geïnstalleerd, probeert Fedora om ze automatisch te detecteren en stelt GRUB in om ze te kunnen opstarten. Je kunt extra operating systemen handmatig instellen als GRUB ze niet detecteert.
Om gedetecteerde operating systeem instellingen toe te voegen, te verwijderen, of te veranderen, gebruik je de aangeboden opties.
Toevoegen
Selecteer Toevoegen om een extra operating systeem toe te voegen in GRUB.
Selecteer de schijf partitie die het opstartbaar operating system bevat van de neerklap lijst en geef de keuze een label. GRUB laat deze label in zijn opstart menu zien.
Bewerken
Om een regel in het GRUB boot menu te veranderen, selecteer je deze regel en dan selecteer je Bewerken.
Verwijderen
Om een regel van het GRUB boot menu te verwijderen, selecteer je deze regel en daarna selecteer je Verwijderen.
Selecteer Standaard naast de voorkeur boot partitie om je standaard op te starten OS te kiezen. Je kunt niet verdergaan met de installatie totdat je een standaard boot image hebt gekozen.

18. Package Group Selection

Als je installeert van een Fedora live image, kun je geen pakket selecties maken. Deze installatie methode maakt een kopie van de live image in plaats van het installeren van pakketten van een repository. Om de pakket selectie te veranderen, moet je de installatie afmaken, en daarna de Software toevoegen/verwijderen toepassing gebruiken om de gewenste veranderingen te maken.
Als je Fedora installeert van een DVD of een zes CD set, refereer je naar Bijlage A, Package Group Selection voor details over pakket selectie.

19. Pakketten installeren

Op dit punt aangekomen is er niets meer voor je te doen totdat alle pakketten geïnstalleerd zijn. Hoe snel dit gaat hangt af van het aantal pakketten dat je gekozen hebt en de snelheid van jouw computer.
Als de installatie klaar is, selecteer je Herstarten om jouw computer opnieuw op te starten. Fedora werpt de ingebrachte schijf uit voordat de computer opnieuw opstart.

20. Firstboot

Firstboot wordt de eerste keer dat je een nieuw Fedora systeem opstart gedraaid. Gebruik Firstboot om het systeem in te stellen voor gebruik voordat je inlogt.
Firstboot welkom scherm
Firstboot welkom scherm
Figuur 14. Firstboot welkom scherm

Selecteer Volgende om Firstboot te starten.

21. Licentie overeenkomst

Dit scherm laat de algemene licentie termen zien voor Fedora. Elk software pakket in Fedora heeft zijn eigen licentie. Alle licentie richtlijnen voor Fedora bevinden zich op http://fedoraproject.org/wiki/Legal/Licenses.
Firstboot licentie scherm
Firstboot licentie scherm
Figuur 15. Firstboot licentie scherm

Als je het eens bent met de voorwaarden van de licentie, selecteer je Vooruit.

22. Systeem gebruiker

Maak een gebruikers account voor jezelf aan op dit scherm. Gebruik altijd dit account om je aan te melden bij je Fedora systeem, in plaats van het root account te gebruiken.
Firstboot gebruiker aanmaken scherm
Firstboot gebruiker aanmaken scherm
Figuur 16. Firstboot gebruiker aanmaken scherm

23. Datum en tijd

Als jouw systeem geen Internet toegang of geen netwerk tijd server heeft, stel je de datum en tijd voor je systeem op dit scherm handmatig in. Gebruik anders NTP (Network Time Protocol) servers om de nauwkeurigheid van de klok te onderhouden. NTP biedt tijd-synchronisatie service aan voor computers op hetzelfde netwerk. Het Internet bevat vele computers die publieke NTP services aanbieden.

Firstboot hardware profiel scherm
Firstboot hardware profiel scherm
Figuur 18. Firstboot hardware profiel scherm

Om aan dit belangrijke werk mee toe doen, selecteer je Profiel verzenden. Als je er voor kiest om geen profiel data te versturen, verander dan de standaard instelling niet. Selecteer Voltooien om te vervolgen met het login scherm.

25. Je installatie is gereed

Fedora is nu geïnstalleerd op jouw computer. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord die je hebt aangemaakt tijdens het installatie proces.
Om meer te weten te komen over Fedora, bezoek je de Fedora Project website op http://fedoraproject.org/. Als je hulp nodig hebt voor het installeren of gebruiken van Fedora, bezoek dan http://fedoraproject.org/en/get-help.

26. We hebben terugkoppeling nodig!

Indien u fouten meldt, vergeet dan alstublieft niet het kenmerk: installation-quick-start-guide te vermelden.
Indien u suggesties hebt om de documentatie te verbeteren, probeer dan zo duidelijk mogelijk deze suggesties te omschrijven. Indien u fouten hebt ontdekt, vermeldt dan alstublieft het sectienummer en wat omringende tekst, opdat we de fout makkelijker kunnen vinden.

A. Package Group Selection

Alleen voor DVD of 6-CD set

Je zult dit scherm niet zien als je Fedora installeert van de live CD.
Het Pakket installatie standaarden scherm verschijnt en laat de standaard pakket set voor jouw Fedora installatie zien.
Package Group Selection
Kies welke pakketgroepen je wilt installeren.
Figuur A.1. Package Group Selection

Standaard laadt het Fedora installatie proces een software selectie die geschikt is voor een desktop systeem. Om software toe te voegen of te verwijderen voor bepaalde taken, selecteer je de relevantie items van de lijst:
Kantoor en productiviteit
Deze optie biedt de OpenOffice.org productiviteit suite, de Planner projectbeheer toepassing, grafische gereedschappen zoals de Gimp, en multimedia toepassingen.
Software ontwikkeling
Deze optie biedt de noodzakelijke gereedschappen om software op jouw Fedora systeem te compileren.
Web server
Deze optie biedt de Apache webserver.
Om de pakket selectie verder aan te passen, selecteer je de Nu aanpassen optie op het scherm. Klikken op Volgende brengt je naar het Pakket groep selectie scherm.

B. Herzieningsgeschiedenis